Powered By Blogger

onsdag den 7. november 2012

Dobbeltsocialisering

Dobbeltsocialisering handler om, moderne børns identitets proces, hvor de socialiseres i to forskelige sammenhænge, i familien og i samfundet, som kaldes for primær og sekundær socialisation. I hjemmet udvikler børn følelser og de nære tilknytninger. På den anden side har vi institutioner som skole,børnehave osv. Her lærer barnet det at begå sig socialt imellem andre børn og voksne. Og lære at ytre sig og udvikler en selvstændighed.
Modellen nedenfor viser hvordan barnet befinder sig i midten, og hele tiden skal bevæge sig mellem primær og sekunder socialisation, og hvis en af "vingerne" ikke gør nok for barnet kan barnet ikke blive flyvefærdigt, til er begå sig i samfundet.

 Eksempel: lille Viktor går i børnehave. Hjemme hos Viktors forældre og søskende har de nogle regler og normer. Forældrene har en bestemt måde at opdrage Viktor på. I børnehaven gælder nogle andre normer, og Viktor har en anden rolle end derhjemme. Pædagogerne har fastlagt en bestemt dagsorden, som Viktor og de andre børn skal tilpasse sig.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar